www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
13. Srpnja 2019.

Giant Quick E Plus 45

Giant Quick E Plus 45

Za Quick E+ 45 biciklistička pravila ne vrijede. Njegova putna brzina je 45km/h.

Giant Quick E Plus 45 slika 1

Internet stranice zastupnika za Giant napunile su se elektro modelima svih vrsta i namjena. Između raznih opcija za oko nam je zapeo gradski trkač Quick E+ 45, a u početku nam ova brojka nije ništa sugerirala dok se nismo ozbiljnije zadubili. Radi se o elektro biciklu s Giant SyncDrive Sport pogonskim dijelom, a ispod haube se ustvari skriva Yamahin motor prilagođen Giantu. Ili obratno. Svejedno, bitno nam je da je na raspolaganju 80Nm okretnog momenta i isključivanje pomoći tek kod 45km/h! Iz tog razloga bicikl ima prihvat za registarsku pločicu jer se radi o vrlo ozbiljnom prometalu.

Giant Quick E Plus 45 slika 1
Cijena od 31.999,99kn sugerira da se radi o ozbiljnoj stvari. Ako se čini van dometa tu je i ‘‘standardna’’ verzija E+ 25 po 23.399,99kn s popustom, nešto slabije opremljen i s blokadom na 25km/h. Ovi skladno skrojeni bicikli razlikuju se od standardnih gradskih bicikala još po podebljanoj donjoj cijevi u kojoj se nalazi EnergyPak 500 ili baterija od 500Wh. Brzi sistem omogućava da se lako odspoji i spoji samostalno na punjač. Odabir aluminijske legure pao je na Aluxx SL iza koje se nalazi brojčana oznaka 6011 i prepoznata je kao vrlo kvalitetna u svijetu bicikala.

Giant Quick E Plus 45 slika 2

Dizajn je spoj modernog i klasičnog, pa se elementi poput modernog nosača tereta ili bisaga odlično uklapaju u cjelinu. Tu su još nogica, blatobrani, retrovizor, koji je ovdje zasigurno dobrodošao komad pribora. Oprema uključuje Shimanovu Deore grupu s 10 stupanjskim mjenjačem i ručicama te XT Shadow plus stražnji mjenjač, Tektro Dorado hidraulične kočnice i Suntourovu Mobie vilicu s konusnim steererom. Nakon kratkog upoznavanja vrijeme je za akciju!

Giant Quick E Plus 45 slika 3

Pomalo sa strahopoštovanjem sjeli smo na bicikl. 80Nm nije za šalu, pa smo oprezno ‘‘zaplovili’’ u svom standardnom tempu. Yamaha radi fluidno i nježno, bez trzanja, pa se postepeno opuštamo i ubrzavamo na ravnom komadu ceste, ali  kako ubrzavamo motor ne posustaje. Kao da nema granica. Sada već jurimo ravnopravno s ostalim vozilima u prometu. Zeleni val je naš i prelazimo s biciklističke staze na cestu.

Giant Quick E Plus 45 slika 4

Biciklisti su prespori i samo nam smetaju. Impresivno i zastrašujuće u početku, ali lako se naviknuti. Srećom kočnice dobro grizu, pa je usporavanje i zaustavljanje maksimalno sigurno. Bicikl odlično podnosi viši tempo, stabilan je i bez naglih reakcija na preprekama. Uživali smo kao kraljevi gradskog prometa, a Giantom bismo vrlo rado zamijenili bilo kakav skuter od 50 kubika. Grad ima novog vladara prometa!

Giant Quick E Plus 45 slika 5

Photo: Biker

NAJČITANIJE
Recenzije

Polygon Stratos 7 Disc Carbon

15 950,00 HRK

08. Svibnja 2022.

Vozili smo karbonac koji ne viđamo često na našim cestama. Polygon, indonezijski brend koji je u svojim krajevima stekao zavidnu...

Recenzije

Head Lagos II eMTB

20 799,96 HRK

25. Travnja 2022.

Već dugi niz godina Head više nije sinonim samo za tenis i skijanje, već i bicikle u čiju su industriju pristupili prije više...

Recenzije

1x12 na cestovnom biciklu?

50 900,00 HRK

31. Kolovoza 2021.

STRADA TEAM RED AXS ETAP 3TNa nedavnu vikend vožnju u Oroslavje smo išli cestovnim biciklima iz Zagreba, a jedan od njih je bio...

Na vrh

Specifikacije

Naziv: Giant Quick E Plus 45
Brend: Giant
Okvir: Aluxx SL aluminij
Prednja vilica: SR Suntour MOBIE 45, 15QR, konus
Stražnji amortizer: -
Kočnice: Tektro Dorado, hidr.  180mm rotori   
Prednji mjenjač: Shimano Deore XT Shadow Plus  10 st.
Zadnji mjenjač: -
Ručice mjenjača: Shimano Deore
Pogon: Forged Alloy min. Q-factor, 36/48T
Sjedalo: Giant Contact Comfort (Upright)
Gume: Schwalbe Big Ben, 27.5x50
Obruči: Giant eXC 2 TR
Glavčine (nabe): Giant eTracker, 15mm Thru-Axle/135QR      
Težina: 0

Geometrija

Kut vilice (A): 71
Međuosovinski razmak (B): 1050
Dužina cijevi sjedala (C): 485
Kut cijevi sjedala (D): 73
Efektivna duljina gornje cijevi (E): 570
Udaljenost od BB-a do stražnje osovine (F): 455
Veličina bicikla: M