www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
13. Ožujka 2013.

Kross Level A6 2013 bicikl

Kross  Level A6 2013 bicikl
6.249,00 kuna
7 fotografija

Kroz našu redakciju ove godine je prošlo dosta Krosseva. Bilo je tu brdskih 26-ica, 29-ki i pokoja 28-ica iz Evado serije. Poljska tvrtka kojoj naglo raste popularnost diljem Europe nastoji pratiti razne zahtjeve kupaca, pa u svojoj ponudi ima bicikl za svaku vrstu terena, opreme od početnog nivoa do onog profesionalnog. Level A6 koji nam je stigao na test pripada u sredinu ponude 26-inčnih Kross MTB-a cijenom od 6249 kuna. Ako se prisjetimo početnog modela Level A3, kojeg smo vozili prije nekoliko brojeva i koji je bio nadprosječno opremljen naspram cijenovne konkurencije, nadamo se isto takvoj ponudi od mnogo bolje opremljene A6-ice. 

Kross Level A6 2013 bicikl slika 1

Kao i kod ostalih Krossevih aluminijskih okvira korištena je legura 6061 za izradu cijevi, koje su dodatno butirane i na taj način dovedene do optimalnog odnosa mase i čvrstoće. Spojevi su ojačani na rubovima, dok su cijevi maksimalno stanjene kako bi bile što lakše. Za razliku od početnog modela, ovdje su komponente ozbiljnije i u stanju su podnositi veće stresove. Pogonska grupa sastoji se od Alivio pogona i devetbrzinskih Alivio i SLX mjenjača upravljanih Alivio ručicama. Odabir vilice već je standardan iz Suntourovog programa oznake XCR i 100 mm hoda. Koristan dodatak je remote lock na volanu kojim lako možete zaključati hod vilice u vožnji. Tu su Shimano M446 hidraulične kočnice sa 160 milimetarskim rotorima, a napredak vidimo i u WTB Speed disc obručima sa Shimanovim RM66 nabama, kao garancija manje mase i veće pouzdanosti. Svestranost bicikla možemo očitati po izboru Schwalbe Rapid Rob guma malog otpora kotrljanja.
Level A6 karakterizira geometrija na kojoj ćete se odmah osjećati ugodno i spremni za duge ture. Mogli bismo je opisati kao sportskom, a bicikl općenito kao kompaktan i upravljiv, lakog prednjeg kraja. Gume su uistinu brze i malog otpora, ali to sa sobom povlači i nešto slabiju trakciju kada staze postanu zahtjevne. Schwalbe Rapid Rob bit će idealne onima koji podjednako kombiniraju grad i vikend avanture, dok će oni skloniji blatu morati potražiti nešto veće ripne. Oprema omogućuje jurnjavu i akciju XC stazama, ali, naravno, u razumnim granicama koje nazivamo umjerenom sportskom vožnjom. Limiti su postavljeni Alivio komponentama, koje će raditi dobro, ali nemaju brzinu i preciznost jačih serija. Nekoliko krugova po stazi pokazalo je koliko Level ima potencijala i koliko bi sporta mogao dati uz neke minimalne nadogradnje. U ovakvom izdanju, ovisno o vašim potrebama i ambicijama, može biti sredstvo za rekreaciju ili udobni maratonac na duge staze.

Modelom Level A6 Kross zalazi na teren vrlo oštre konkurencije. Osim što odlično izgleda, itekako ima što ponuditi onima koji traže pouzdan bicikl za umjerene sportske zahtjeve, dok će oni s ambicioznijim namjerama ipak trebati dodati koju kunu više. Kross Level A6 svoje će najbolje osobine pokazati na dugim ležernim turama, a bit će i dobra baza za eventualnu nadogradnju do pravog trkača. Dostupan u Bike sport trgovini.

Kross Level A6 2013 bicikl slika 2

Kross Level A6  

Primamljivog dizajna i solidne opreme, Kross Level A6 „razoružao“ me na „pitomim“ šumskim stazama karlovačke šume. Šteta da putem nisam sreo „crvenkapicu“. Sigurno bi se zaljubila! Pravi „šarmer“!

NAJČITANIJE
Recenzije

Polygon Stratos 7 Disc Carbon

15 950,00 HRK

08. Svibnja 2022.

Vozili smo karbonac koji ne viđamo često na našim cestama. Polygon, indonezijski brend koji je u svojim krajevima stekao zavidnu...

Recenzije

Head Lagos II eMTB

20 799,96 HRK

25. Travnja 2022.

Već dugi niz godina Head više nije sinonim samo za tenis i skijanje, već i bicikle u čiju su industriju pristupili prije više...

Recenzije

1x12 na cestovnom biciklu?

50 900,00 HRK

31. Kolovoza 2021.

STRADA TEAM RED AXS ETAP 3TNa nedavnu vikend vožnju u Oroslavje smo išli cestovnim biciklima iz Zagreba, a jedan od njih je bio...

Na vrh

Specifikacije

Naziv: Kross Level A6 2013 bicikl
Brend: Kross
Cijena: 6.249,00 kuna
Okvir: Alu Lite
Prednja vilica: SR Suntour XCR RL 100mm
Kočnice: Shimano M446 hidr.
Prednji mjenjač: Shimano Alivio
Zadnji mjenjač: Shimano SLX 9 brz.
Ručice mjenjača: Shimano Deore
Pogon: Shimano Alivio 44-32-22
Sjedalo: Selle Royal Seta
Gume: Schwalbe Rapid Rob 26x2.1
Obruči: WTB Speed disc XC
Glavčine (nabe): Shimano RM66
Težina: 13.07

Geometrija

Kut vilice (A): 71
Međuosovinski razmak (B): 1086
Dužina cijevi sjedala (C): 482
Kut cijevi sjedala (D): 73,5
Efektivna duljina gornje cijevi (E): 601