www.rog-joma.hr
buy.garmin.com
objavio:
05. Lipnja 2019.

Marin Gestalt

Marin Gestalt
6.500,00 kuna

Cestovni bicikl s kojim možemo pojuriti i na off-road avanture? Da, ali to nije sve...

Marin Gestalt slika 1


Gledajući novi Marinov, uvjetno rečeno, cestovni bicikl manje upućenim biciklistima bi mogla promaknuti “neobična” dimenzija guma, ojačani obruči, geometrija ili disk kočnice. Sve to udaljava Gestalt od strogo cestovne forme i daje mu veću širinu podloga na kojima će se osjećati kao “kod kuće”. U Marinovom katalogu Gestalt se nalazi u odjeljku “Drop bar” nazvanom prema obliku volana, ali osim toga ima još puno stvari prema kojima određujemo namjenu bicikla.

Marin Gestalt slika 1

Dakle, imamo cestovni bicikl (na očigled), ali po savskom nasipu jurimo kao šprih?! Tako nekako - više o tome u dijelu testa s dojmovima iz vožnje.  Za početak pogledajmo geometriju aluminijskog okvira sastavljenog od cijevi 6061 legure. I vilica je od istog materijala, bez amortizacije, a sajle su provedene kroz okvir, pa sve izgleda vrlo ozbiljno, mnogo ozbiljnije nego to cijena od 6500kn sugerira. Na vilici imamo ugodnih i okretnih 72°, a na cijevi sjedala  74° naklonjenih pedaliranju i sprintanju.

Marin Gestalt slika 2

Dimenzije bicikla su kompaktne, ali ne pretjerane kako bi ipak zadržao udobnost. Međuosovinski razmak od 994mm i 415mm stražnji krak  (vel 52) nalazi se negdje u rangu rekreativnih cestovnjaka. Tu prestaje sličnost jer Gestalt može primiti gume do  700x35 gume i dosta se približiti brdskim biciklima, ako to baš želite. Ugrađene WTB Exposure Comp dimenzija su 700x32c i idealne su po gabaritima da bicikl s njima izgleda baš skladno. Spomenimo još da su obruči s dvostrukom stijenkom i da mogu izdržati svakakve torture s podloge. Shimanova Claris grupa mjenjača ima 2x8 stupnjeva prijenosa, a tu su Promaxove kočnice s mehaničkim diskovima za zaustavljanje.

Marin Gestalt slika 3

Gestalt smo vozili gradskim ulicama, nasipom uz Savu (sitni šljunak), a odvozio je i nešto zemljanih terena, skoro pa u pravim XC uvjetima. S biciklom smo se “na prvu” odlično složili zbog nekoliko razloga. Kao prvo to je mogućnost da na njemu provedete cijeli dan bez zamora tijela ili neke iritacije zbog neadekvatnog položaja.  Dojmovi vozača su jedinstveni  - vrlo ugodno i ergonomski. Druga osobina je što na svakoj podlozi pokazuje živahnost i lakoću poput superlakih cestovnjaka. Nešto robusniji kotači nisu naškodili ubrzanjima toliko da bismo zbog toga požalili. Ipak nismo profesionalci. 

Marin Gestalt slika 4

Gestalt je zadobio naše simpatije, a u kontekstu cijene još nam se više sviđa. Idealan bicikl za one koji vole brzinu i jurnjavu, ali ne preferiraju nužno cestu. Jednako pristojno će se ponašati i izvan nje.

Marin Gestalt slika 5

Photo: Biker

NAJČITANIJE
Recenzije

Polygon Stratos 7 Disc Carbon

15 950,00 HRK

08. Svibnja 2022.

Vozili smo karbonac koji ne viđamo često na našim cestama. Polygon, indonezijski brend koji je u svojim krajevima stekao zavidnu...

Recenzije

Head Lagos II eMTB

20 799,96 HRK

25. Travnja 2022.

Već dugi niz godina Head više nije sinonim samo za tenis i skijanje, već i bicikle u čiju su industriju pristupili prije više...

Recenzije

1x12 na cestovnom biciklu?

50 900,00 HRK

31. Kolovoza 2021.

STRADA TEAM RED AXS ETAP 3TNa nedavnu vikend vožnju u Oroslavje smo išli cestovnim biciklima iz Zagreba, a jedan od njih je bio...

Na vrh

Specifikacije

Naziv: Marin Gestalt
Brend: Marin
Cijena: 6.500,00 kuna
Okvir: Series 2 Beyond Road, 6061 Alu
Prednja vilica: 6061 Alu
Stražnji amortizer: -
Kočnice: Promax Render R Road
Prednji mjenjač: Shimano Claris
Zadnji mjenjač: Shimano Claris 8 st.
Ručice mjenjača: Shimano Claris
Pogon: FSA Tempo Compact, 50/34T
Sjedalo: Marin Beyond Road Concept
Gume: WTB Exposure Comp, 700Cx32
Obruči: Marin Alu
Glavčine (nabe): Forged Alu
Težina: -

Geometrija

Kut vilice (A): 72
Međuosovinski razmak (B): 994
Dužina cijevi sjedala (C): 490
Kut cijevi sjedala (D): 74
Efektivna duljina gornje cijevi (E): 535
Udaljenost od BB-a do stražnje osovine (F): 415
Veličina bicikla: M